Ett smart hem underlättar vardagen

Ett styrsystem har det som vanliga anläggningar saknar – intelligens. Systemet kan beroende på val av produkter hantera funktioner så som kraft, klimat, belysning, säkerhet samt ljud och bild.

Intelligenta system underlättar handhavandet av elektriska styrningar och flexibiliteten i vardagen. Du kan exempelvis styra belysning, dimring och inställningar astrofunktion och mycket mer genom din smarta telefon eller läsplatta. Detta kan du kombinera med traditionella tryckknappar på väggen.

Kan jag ha styrsystem i mitt hem?

Vem som helst kan ha ett styrsystem och priset blir olika beroende på val av system man väljer. Vid nybyggnation kan det smidigaste vara exempelvis KNX med traditionella kablar framdraget vilket även gör det driftsäkert. Vid uppgraderingar av befintligt hus så kan olika trådlösa styrystem vara ett bättre och mer prisvärt alternativ som svensktillverkade Plejd.

Ett konventionellt el-system sitter oftast i befintliga anläggningar så ska man i efterhand byta till ett styrsystem så måste man öppna väggar och tak. Något som kan vara värt att ta i beaktning när man ska totalrenovera en anläggning är att man har en payback tid med ett styrsystem som man inte har med konventionell el. Med payback tid menar man att en investering betalar sig själv över en tidsperiod, just i det här fallet så sparar man in pengar på elräkningar och man slipper byta ljuskällor lika ofta.

Flera olika styrsystem finns!

Vi jobbar med dem flesta typer av styrsystem, bl.a. PLEJD, DALI och med produkter som Bluetooth, kopplingsur, timer, sensorteknik.Är du intresserad av olika styrsystem?

Plejd - Smart styrning av belysning

För snabb och personlig service
Ring 0490-236 80

Plejd

Med Plejd kan du skapa scenarier på några minuter och utlösa dem från appen i din telefon. Med trådlös kommunikation är detta system ett alternativ till ljusstyrning i befintliga elinstallationer.

Schemalägg din belysning på vilket sätt du vill (till exempel soluppgång eller solnedgång) vilket är lika enkelt som att ställa in larmet på din Smartphone.

KNX

Ett hem ska vara bekvämt, säkerhet och energieffektivt för att uppnå alla kriterier. Dessa mål uppnås genom en intelligent styrning och övervakning av byggnadens olika system.

Att använda sig av KNX innebär det att man måste dra mer kablar och ledningar mellan de olika system i fastigheten vilket lämpar sig för nybyggnationer och större renoveringar.

DALI

DALI är ett standardiserat digitalt protokoll för ljusstyrning för hem och företag.  Ljusstyrningen är även flexibelt och framtidssäkert eftersom en ändring av lokalens utformning eller förändrad användning av denna enbart kräver en omprogrammering av inställningarna.

DALI kan med fördel kombineras med andra styrsystem såsom analoga 1–10 V och integreras med BMS-system (exempelvis KNX).